جالب است بدانید که استان قونیه در صدر این فهرست نیست! برای پی بردن به دینیترین استانهای ترکیه توصیه میکنم تا انتهای این نوشته با من همراه باشید.
با وجود اینکه در ترکیه گروههای متنوعی با باورهای دینی مختلف زندگی میکنند، اکثریت جامعه را مسلمانان تشکیل میدهند. با این حال، تفاوتهای زیادی در نحوه برخورد با دین و میزان پایبندی به عبادات در مناطق جغرافیایی مختلف ترکیه مشاهده میشود. پژوهشی که به این موضوع پرداخته، دینیترین شهرهای ترکیه را معرفی کرده است و جالب اینکه شهری که در صدر این فهرست قرار دارد، ممکن است برای بسیاری تعجببرانگیز باشد.
نتایج تحقیقات
براساس آخرین پژوهش انجامشده توسط شرکت تحقیقاتی آپتیمار، ۸۹.۵ درصد از جمعیت ترکیه خود را مسلمان معرفی کردهاند. با این حال، نحوه اجرای عبادات و میزان پایبندی به دستورهای دینی در مناطق مختلف، به وضوح متفاوت است. بهویژه تفاوتهایی در دیدگاههای دینی میان مناطق غربی و شرقی ترکیه دیده میشود. همچنین، میان شهرها نیز تفاوتهایی در میزان دینی بودن وجود دارد.
برای شناسایی دینیترین شهرهای ترکیه، کارشناسان دادههای سازمان آمار را جمعآوری کرده و با توجه به تعداد مساجد به ازای هر نفر، فهرستی تهیه کردهاند. شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا و ازمیر از نظر تعداد مساجد برجسته هستند، اما با در نظر گرفتن جمعیت این شهرها، مشخص میشود که این دادهها نمیتوانند معیار دقیقی برای سنجش باشند.
دینیترین شهر ترکیه
شهر کاستامونو در صدر این فهرست قرار دارد. این شهر با جمعیتی حدود ۳۷۸ هزار و ۱۱۵ نفر، دارای ۲ هزار و ۶۰۵ مسجد است. به این ترتیب، در کاستامونو به ازای هر ۱۴۵ نفر یک مسجد وجود دارد که این نسبت بسیار قابلتوجه است.
سایر شهرهای برجسته
ردهبندی شهرهای دیگر به این صورت است:
- سامسون: به ازای هر ۴۹۷ نفر یک مسجد
- قونیه: به ازای هر ۷۰۵ نفر یک مسجد
- آنکارا: به ازای هر ۱,۸۰۷ نفر یک مسجد
- استانبول: به ازای هر ۴,۵۰۰ نفر یک مسجد
تعداد مساجد در استانها
تعداد مساجد در استانهای مختلف ترکیه به شرح زیر است:
- استانبول: ۳,۵۵۵ مسجد
- قونیه: ۳,۲۵۵ مسجد
- آنکارا: ۳,۱۹۹ مسجد
- سامسون: ۲,۷۵۱ مسجد
- کاستامونو: ۲,۶۰۵ مسجد
- آنتالیا: ۲,۳۰۶ مسجد
- اوردو: ۲,۱۲۳ مسجد
- شانلیاورفا: ۲,۱۰۷ مسجد
- ترابزون: ۲,۰۶۹ مسجد
- دیاربکر: ۲,۰۷۹ مسجد
- ازمیر: ۱,۹۲۰ مسجد
- بورسا: ۱,۷۸۹ مسجد
- مانیسا: ۱,۷۶۲ مسجد
- بالیکسیر: ۱,۶۸۰ مسجد
- ارزروم: ۱,۶۲۵ مسجد
- گیرسون: ۱,۶۱۶ مسجد
- مرسین: ۱,۵۸۹ مسجد
- زنگولداک: ۱,۵۲۲ مسجد
- سیواس: ۱,۳۷۵ مسجد
- وان: ۱,۴۲۷ مسجد
- الزیغ: ۱,۰۱۷ مسجد
نتیجهگیری
اگرچه ترکیه بهعنوان کشوری با اکثریت مسلمان شناخته میشود، اما نحوه و میزان پایبندی به دین در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. بررسی تعداد مساجد به ازای هر نفر، تصویری دقیقتر از سطح دینی بودن هر منطقه ارائه میدهد. در این میان، شهر کاستامونو با نسبت بالای مساجد به جمعیت خود، در صدر فهرست دینیترین شهرهای ترکیه قرار دارد.